Rustiekputz

Rustiekputz

Een van de mooiste stucwerk mogelijkheden. Decoratieve pastavormige sierpleister met rustige korrelstructuur en kleine groeven. Rustiekputz hecht uitstekend, is stootvast en weerbestendig. Deze vorm van stucwerk is afwasbaar en ademend. Binnen en buiten toepasbaar.

Schuurwerk

Schuurwerk

Schuurwerk is bekend om zijn vlammen of halve manen. Van fijn tot grof schuurwerk, van wild verband tot de vlammen op 1 lijn. Schuurwerk wordt veel toegepast op plafonds. Op muren is het minder aan te raden, omdat onzichtbaar repareren van schuurwerk op muren bijna onmogelijk is. Groot voordeel van schuurwerk is dat het egaal wit opdroogt en dus niet geverfd hoeft te worden.

Spachtelputz

Spachtelputz

Spachtelputz is een decoratieve vorm van stucwerk. Het is een pastavormige sierpleister met regelmatige korrelstructuur. Spachtelputz is duurzaam, hecht uitstekend, is weerbestendig, stootvast en ademend. Deze vorm van stucwerk is zowel binnen als buiten toepasbaar.

De Mortex Color

De Mortex Color

Bael mortex De Mortex Color is een multifunctionele pleister die gebruikt wordt voor het bekleden van minerale oppervlakken (vloeren, muren, waterpartijen, werkbladen, …). De Mortex Color wordt momenteel veel gevraagd voor het uitvoeren van vloeren, muren en meubels met een taddelakt look of met het uitzicht van effen beton!

Spackspuitwerk

Spackspuitwerk

Spackspuitwerk is een van de modernere manieren van stucwerk. Er wordt pleister onder hoge druk op het te bewerken deel gespoten. Het packspuitwerk wordt verneveld. Hiermee kan een fijne of grove textuur worden opgespoten. Deze vorm van spuitwerk wordt tegenwoordig in alle nieuwbouw-woningen toegepast voor plafonds- en muurafwerking.

Behangklaar

Behangklaar

De naam zegt het al, behangklaar stucwerk is zodanig glad dat u er enkel op kunt behangen. Het kan wel gesausd worden, maar dan levert zeker geen strak resultaat op. Deze vorm van stucwerk wordt vooral in nieuwbouwwoningen toegepast.

Sausklaar

Sausklaar

Deze manier van stucwerk maakt het mogelijk de muur te sausen in de kleur die u wilt. In vergelijking tot behangklaar is deze stucwerk afwerking veel gladder en strakker. Elke oneffenheid wordt weggewerkt, wat noodzakelijk is bij voor het sausen van de muren of plafonds. Er bestaat ook de mogelijkheid om de muren of plafonds te laten spuiten in iedere gewenste kleur. De verflaag wordt machinaal aangebracht wat leidt tot een zeer strak resultaat. Vele malen strakker dan wanneer het wordt geverfd met een kwast of roller.

Wat is Stucwerk?

Stucwerk bestaat uit veel verschillende mogelijkheden. Het kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt om de wanden en plafonds strak te krijgen.

Dit kunnen de wanden en plafonds van alle ruimtes in een huis zijn. Zelfs buiten stucwerk is mogelijk. Vaak wordt dit gedaan met gips. Ook cement gebonden mortels worden gebruikt voor het vlak maken van muren en wanden. Vooral in natte ruimtes, zoals de wc, badkamer, zwembad of zelfs sauna.

Dan is het vlak en behangklaar. Je zou het vervolgens kunnen behandelen zoals men dat 20 jaar geleden deed. Gelukkig hebben we tegenwoordig andere soorten stucwerk afwerking die meer bij deze tijd passen.

Van sauskraal tot rustiekputz, van spachtelputz tot spackspuitwerk. Maar stucwerk is meer dan dat. Zelfs het aanbrengen van lijsten en ornamenten hoort hier bij.

Heeft u een huis dat extra geïsoleerd moet worden, dan is buitengevelisolatie misschien een goede oplossing. Deze vorm van stucwerk gebeurd altijd met cementgebonden mortels.